In het centrum van Rotterdam ligt een wereld van muziek en dans. Meisjes en jongens lopen hier van dansstudio naar wiskundelokaal, van Engelse les naar muzikale vorming. Wanneer in het danslokaal muziek opkomt, beginnen zij als water en vuur te bewegen. In kleine oefenruimtes zetten leerlingen de viool aan hun kin of verdwijnen in hun drumsolo.

  • hvmd2
  • hvmd4
  • hvmd1
  • hvmd3

Droom

Zij volgen al muziek- of dansles sinds ze vijf of zes zijn, in de stad of ver daarbuiten. Of ze kregen op hun tiende een gitaar en speelden meteen alle songs op YouTube na. Ze wisten al heel jong; later sta ik op het podium, later speel ik in een orkest, later zal het publiek versteld staan van mijn kunsten. Het is hun droom en werkelijkheid tegelijkertijd - omdat zij nu al hard werken aan hun toekomst.

Werkelijkheid

Op de Havo/vwo voor Muziek en Dans zijn ze vol concentratie op weg naar hun doel. Ze oefenen elke dag. Ze zetten alles op alles. Het podium lonkt. Herken jij dit? Hoor jij ook bij de toptalenten? En wil je naar een school waar je je havo- of vwo-diploma kunt halen, terwijl je jouw passie voor muziek of dans volgt? We willen je graag ontmoeten op onze open dagen en tijdens de jaarlijkse audities!

Energie

Op de HMD krijg je les van gedreven beroepsdansers en beroepsmusici. Hun energie is gericht op jouw toekomst als uitvoerend kunstenaar èn als volledig mens. Als geen ander weten zij wat nodig is om talent te koesteren en tot ontwikkeling te brengen.

Kijk op hmd.nl en je komt nog veel meer te weten over onze school. Klik op de pijl naar de site.